2021-12-20

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü Kutlaması

Tekirdağ İl Göç İdaresi koordinatörlüğü ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği iş birliği ile “18 Aralık Dünya Göçmenler Günü” üniversitemiz Rektörlük konferans salonunda Tekirdağ Vali Yardımcısı Sayın Asalet Karabulut, İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Ömer Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ahmet Hacıoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ahmet Üzgün, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti, Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Harun Göçerler, TUDER Başkanı Sayın Şükrü Aktürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uluslararası statüdeki öğrencilerimizin katılımı ile kutlanmıştır.

Programın açış konuşmasını İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Ömer Gümüş gerçekleştirmiştir. Etkinlik esnasında öğrencilere İl Göç İdaresi temsilcisi tarafından Türkiye’de ikamet izinleri konusunda detaylı bilgiler verilmiş, Sayın Ahmet Hacıoğlu tarafından Tekirdağ’ın tarihi sosyal ve kültürel yönleri özgün bir anlatım ile tanıtılmış ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Göçerler tarafından üniversitemizin uluslararası öğrencilere yönelik olarak hazırlamış olduğu tanıtım sunumu gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, Tekirdağ Gençlik Merkezi Korosu’nun vermiş olduğu konser ile sona ermiştir.