2023-12-01

Arnavutluk Bayrak Günü Etkinliği



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörlüğü ve Süleymanpaşa Gençlik Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen "Arnavutluk Bayrak Günü" etkinliğine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN, Gençlik Merkezi Müdürü Ihsan CANDAN, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Harun GÖÇERLER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM)  Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, TÖMER Müdürü Uğur ÖZGÜR, akademik ve idari personel ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli maaşlarının okunması ile başlayan etkinlikte BALKAM yüksek lisans öğrencisi Ahmet Tuna SÜRENOĞLU, Arnavutluk tarihi ve Türkiye ilişkileri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ardından BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında BALKAM hakkında bilgilendirmede bulundu.

Cesika CEKA ve Admir BASHA isimli öğrencilerin Arnavutluk’u farklı yönleriyle tanıttıkları sunum ile etkinliğin konferans bölümü tamamlandı.

Konferans sonrasında Fen Edebiyat Fakültesi fuaye alanında Arnavutluk halk oyunları gösterisi ve yerel lezzetlerin sunulduğu ikram servisi gerçekleşti. Tüm öğrencilerin eğlenceli vakit geçirdiği oyunlar sonrasında etkinlik sona erdi.