2019-12-19

18 Aralık Dünya Göçmenler Günü''''nü kutladık



Dünyada "Göçmenler Günü" olarak kabul edilen 18 Aralık'ta Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenciler Derneği işbirliği ile Rektörlük konferans salonunda Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali DURSUN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İsmail YILMAZ, akademisyenler ve çok sayıda öğrencimizin katılımlarıyla "Kültürlerin Buluşma Noktası TÜRKİYE" isimli etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinlikte uluslararası öğrencilerimiz geldikleri ülkelerin bayraklarının anlamını aktardı, atasözlerinden ve şiirlerinden seçkiler sundu. Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gören Burkina Faso'lu öğrencimiz Auboubakar Ouedraogo, bu yıl Dış İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından göç alanında ülkemizi tanıtıcı faaliyet gösteren göçmenlere verilmesi uygun görülen ve ilk kez verilmeye başlanan Kırlangıç ödülüne layık görüldü.

Üniversitemiz halk oyunları ekibinin de gösterisiyle renk kattığı etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve fuaye alanında ülke tanıtım stantlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.