2022-03-30

Mezun Öğrencimiz Chamza Tsakırın basarısı



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olan öğrencimiz Chamza Tsakır, Erasmus+ staj hareketliliği programı kapsamında Selanik’te bulunan ve ülkenin iki veteriner fakültesinden biri olan Aristoteles Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, uygulama ve teorik eğitimi tamamlamış bulunmaktadır.   

Öğrencimiz, mesleki uygulamalar kapsamında Cerrahi Anabilim Dalı Yumuşak Doku, Ortopedi, Oftalmoloji ve Diş Hekimliği bölümlerinde rotasyonunu tamamlamıştır.

Çiftlik ziyaretlerinde yaptığı uygulamalar ile sürü yönetimi, rasyon hazırlama, sağım sistemleri kontrolü ve meme hastalıkları gibi dikkat edilmesi gereken hassas noktalar üzerinde çalışma fırsatı bulmuştur. Chamza Tsakır, öğrencilerine uygun öğrenme ortamı sağlayan deneyimli ve ismini uluslararası düzeyde duyurmuş akademik kadrodan oluşan eğitmenlerle çalışarak, mesleki alanda sohbet edip geleceğe yönelik değerlendirme ve ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunma imkanı elde etmiştir.

Tsakır, Yanya (Ιωάννινα) bölgesinin yerli koyunu olarak bilinen Bucko koyun işletmesine teknik gezi gerçekleştirmiş, sağımhaneden başlayarak dünyaca ün yapmış Feta peynirinin sofraya gelene kadar olan prosesini yetkililerle birlikte inceleme fırsatı da bulmuştur.

Öğrencimiz, ayrıca işletmenin karlılığı ve sürünün ıslah çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ultrason görüntüleme yöntemi kullanılarak, gebelik kontrolleri gerçekleştirmede de aktif katılımcı olmuştur.

Erasmus+ hareketliliği eğitim zamanı içerisinde akademik alanda sıcak misafirperverlik ile karşılandığını ve Selanik’teki meslektaşları ile iyi ilişkiler geliştirdiğini belirten Chamza Tsakır, “uluslararası düzeyde gerçekleşen değişim programı, seminer ve kongre gibi toplantılara katılıp dünyada gerçekleşen değişimleri takip etmelerini ve global düzeyde hangi seviyede nerede olduğumuzu bilmeyi ve eksikliklerimizi elimine etmeyi bütün öğrenci arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.” sözlerini sürdürdü.

Chamza Tsakır son olarak, bu alanda çalışma imkanını öğrencilerine sağlayan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine ve Erasmus Koordinatörlüğüne teşekkürlerini sundu.