2020-10-06

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne Uluslararası Öğrencilerden Rekor Başvuru



 

Üniversitemize uluslararası öğrencilerden rekor başvuru gerçekleşti. Üniversitemizde öğrenci olmak isteyen 30.810 uluslararası öğrenci Üniversitemize başvuru yaptı.

Balkanlar başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında tanıtıma önem veren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenci olmak isteyen 33 farklı ülkeden 30.810 öğrenci Üniversitemize başvuruda bulundu.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Lisans programlarına 1.316, Ön lisans programlarına ise 941 olmak üzere toplamda 2.257 uluslararası öğrenci kontenjanı açılırken adaylar en çok Çorlu Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu bölümlerini tercih ettiler.

En fazla Azerbaycanlı öğrencilerin başvurduğu sınava, Bulgaristan, Yunanistan, Türkmenistan, Somali, Özbekistan, Arnavutluk, Mısır, Makedonya, Kazakistan, Afganistan, Almanya, Kosova, Bosna Hersek, Ürdün, İran, Romanya, Fas, Sırbistan, Kırgızistan, Yemen, ABD, Cezayir, Fas, Gine Bissau, Kuzey Makedonya, Rusya, Mali Cumhuriyeti, Karadağ Cumhuriyeti, Ukrayna, Tacikistan, İngiltere, Suudi Arabistan gibi 33 ülkeden uluslararası öğrenci kayıt yaptırdı.

Rektörümüz Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ’da eğitim gören uluslararası öğrencilerimizin gerek Üniversitemize gerekse de şehrimize kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri için tüm imkanlarımızı kullanmaktayız. Farklı ülkelerle özellikle Balkan ülkeleri ile yaptığımız çeşitli protokollerle yabancı uyruklu öğrenci sayımız her yıl bir önceki yıla göre daha da artmaktadır. Pandemi sürecinde gerçekleşmiş olan bu rekor başvuru, üniversitemizin uluslararasılaşma için yaptığı çalışmaların olumlu ve önemli bir göstergesidir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak  eğitimde ve bilimde ‘Dünya Üniversitesi’ olma hedefinde hızla ilerlemekteyiz” sözlerini kaydetti.