2022-05-26

Uluslararası Öğrencilerimiz ile Tekirdağ Kültür Turu



 

Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü bünyesinde bulunan Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörlüğü, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliği ile Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Suriye, Özbekistan, Kazakistan, Namibya ve Somali'den gelip üniversitemizin farklı bölümlerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin katılım gösterdiği Tekirdağ merkezi kapsayan kültür turu organizasyonu başarı ile gerçekleştirildi. Şehir turuna Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Uluslararası Öğrenciler Kurum Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Harun GÖÇERLER ile Üniversitemiz Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Miray ÖZDEN eşlik etmiştir.

Kültür turu çerçevesinde Namık Kemal Evi, Rüstempaşa Camii, Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İbrahim Balaban Müzesi, Tekirdağ Fotoğraf Müzesi, Müzik Aletleri Müzeleri ziyaret edildi ve müzeler hakkında detaylı bilgi alış verişi yapıldı.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Süleymanpaşa Belediyesi Tuna Boyu Çay Bahçesi'nde gerçekleşen ikram ile son bulmuştur. Tekirdağ merkezi ve çevresini uluslararası öğrencilerimize tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerimiz önümüzdeki dönemlerde de farklı konseptler çerçevesinde düzenlenmeye devam edecektir.