2021-12-30

Uluslararası Öğrenciler Gecesi Kutlandı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İŞKUR İl Müdürü Yaşar ESEN, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürel PEKKAN, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, basın mensupları,  akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Üniversitemizin İngilizce tanıtım filmi gösterildi. Sonrasında selamlama konuşmalarına geçildi. Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL konuşmasında, “Şuanda ilim ve irfan yuvalarından birisinin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin içerisindeyiz. Yaklaşık 1600 uluslararası öğrencimizin olduğu Üniversitemiz hem ülkemizin, hem de Tekirdağımızın geleceği için siz sevgili gençlere eğitim vermektedir. Burada aldığınız eğitimle gelecek hayatınıza yön verirken artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birer evladı olduğunuzu unutmayınız. Arkanızdaki bu güç ve güvenle gelecekteki hayatınızda siz de dünyaya daha farklı ve güvenle bakacaksınız. Eğitimlerinizi bitirip dünyanın dört bir tarafına dağıldığınız zaman Türkiye’nin gönüllü kültür elçisi gibi davranacağınızı ümit ediyor, tertiplenen gecemizin üniversitemiz ve Tekirdağımız için hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hem eğitim, hem de araştırma odaklı bir üniversitedir. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi İtalya’dan Somali’ye, Ürdün’den Çin’e, Adriyatik’ten Balkanlara kadar dünyanın 57 farklı ülkesinden gelen ve toplamda yaklaşık 1600 olan uluslararası öğrenci sayımızdır. Ayrıca 25 Ülkeden 122 Yükseköğretim Kurumu ile yapılan Erasmus ikili anlaşmaları ve Mevlâna değişim programlarıyla öğrencilerimiz, bir dünya üniversitesinde okuduklarını hissetmektedirler. Aynı şekilde Öğretim Üyelerimiz de Erasmus ve Mevlana değişim programlarından yararlanmaktadırlar. Bu vesileyle başta yoğun programları arasında etkinliğimize teveccüh gösterip katılan Sayın Milletvekilimiz Çiğdem KONCAGÜL’e, Uluslararası Öğrenciler Gecesinin hazırlanmasında emeği geçenlere ve tüm değerli katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

NAKDİM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ ise, “57 farklı ülkeden 1600 uluslararası öğrenciyi üniversitemizde ağırlıyor olmaktan büyük bir şeref duyuyoruz” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program Tekirdağ Gençlik Merkezi Öğrenci Korosu Dinletisi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzik Dinletisi, Kırgız öğrencinin şiir okuması, Paşa Halk Dansları Topluğu Dans Grubu Gösterisi ile devam etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Programın ardından Rektörlük Fuaye alanında uluslararası öğrenciler için ikramda bulunuldu.